Rólunk

Kell egy hely…

Ami összeköt, ami összefog. Ezzel a szándékkal indítottuk útnak a Rúdvilágot is.

Magyarországon a rúdtánc (rúdfitnesz, rúdsport, ki hogyan szereti hívni) jelentős múltra tekint vissza. Az első fecskék a kétezres évek elején jelentek meg - jelenleg az országban működő stúdiók száma lassan eléri a százat. Hazai versenyzőink egyre sikeresebbek a nemzetközi porondon, számos világbajnoki, európa-bajnoki címet mondhatunk magunkénak mind felnőtt, mind gyerek, mind páros kategóriában. A rúdsportot most már bárki kipróbálhatja, és szinte mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki űzi is.

A megnövekedett érdeklődéssel egyidejűleg úgy éreztük, eljött az idő, hogy végre legyen egy olyan platform, ami a számos stúdiót és tanítványt összefogja. Így született a Rúdvilág.hu.

Célunk, hogy azt erősítsük, a rúdtánc kőkemény sport. Hogy azok a nők és férfiak, akik ezt a sportot választották, erőfeszítésükkel és teljesítményükkel komoly elismerésre és megbecsülésre tarthatnak igényt. 

Célunk, hogy mindazok számára, akik még csak most határozták el, hogy ki szeretnék próbálni ezt az elsőre nem túl könnyű, ám gyorsan örök szerelemmé váló sportot, bőséges és alapos információt nyújtsunk: hogyan találjunk stúdiót (Stúdiók), mire ügyeljünk (Tippek), mit vegyünk fel… Ugyanakkor bátorítani is szeretnénk őket arra, hogy tudjanak kicsiben is gondolkodni, ezért létrehoztuk a Rúd + Te rovatot, ahol kezdők sikereit is örömmel mutatjuk be. Hiszen a nagyok is kicsiben kezdték.

Célunk, hogy azok számára, akik már haladó tanítványok, netán versenyzők, a további fejlődést és a megfelelő tájékozottságot biztosítsuk, így mindig a legfrissebb hírekhez jussanak nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi rúdsport / rúdtánc világából is. Olvasóink rendszeresen találkozhatnak majd interjúkkal a világ élvonalába tartozó sportolókkal és művészekkel, ahol sikerekről ugyanúgy fogjuk őket faggatni, mint nehézségekről és kudarcokról (Sztorik). Szintén közzétesszük majd a jelentősebb versenyekről készült – képpel és videóval tarkított – élménybeszámolókat (Hírek). És persze rendszeresen mutatunk új trükköket, hogy lépést tudjunk tartani ezzel a fénysebességgel fejlődő sporttal. Ebben lesz a segítségünkre a Facebook és az Insta oldalunk is. Keressetek mindkettőn Rudvilag alatt!

Célunk, hogy a rúdipar más szereplőit is bekapcsoljuk a vérkeringésbe, így örömmel osztunk meg Veletek híreket és teszteket a legújabb kollekciókról, rudakról, ziákról, és még sok másról! Sőt, lelkes támogatóink jóvoltából a játék sem maradhat el!

Célunk, hogy a már működő stúdiók között az együttműködést erősítsük azáltal, hogy egy-egy workshopot vagy versenyt, netán más stúdiók tanítványai számára is érdekes hírt oldalunkon is meghirdetünk. Így mindenkit örömmel biztatunk, hogy ha olyan információja van, amit másokkal is széles körben meg szeretne osztani, írja meg nekünk!

Legyen ez a hely a közös oldalunk! Egy hely, ami valóban összeköt!

 

 

 

Varga Eszter

Rúdvilág

főszerkesztő