2016
MÁRC
23.

Mindig rettenetesen izgulok - interjú Olga Trifonovával

PoleArt Italy, a színpadon Slava Ruza. Olga félbehagyja a beszélgetést, elnézést kér, és rohan drukkolni a svéd bajnoknak. Én közben a szponzorával, Antonina Falcoval beszélgetek, aki (nem) mellesleg a Pole & Me rudas ruhagyártó cég tulajdonosa. De már annyira össszenőttek Olgával, hogy gyakorlatilag helyette tud interjút adni. Többek között azért is, mert Olga még nem beszél annyira jól angolul, mint amennyire azt az Insta adatlapja alapján hinnénk.

Szinte sokkolt Olga imént látott koreográfiája… kinek az ötlete volt a téma?

A történetet Olga nagynénje találta meg, azonban Olga rengeteg inspirációt merített Boris Eifman orosz táncos-koreográfus műveiből is. A történet az alábbi szövegrészleten alapszik:

“Isten agyagból megteremté vala a Férfit, azonban egy kis részt meghagyá az anyagból.

Kérdezé a férfit, hogy mit teremtsen a maradékból neki.

Boldogságot - válaszolta az.

Isten erre nem felelt, hanem a maradék agyagot a férfi kezébe adta vala…”

A férfi eleinte gyanakodva nézte, mi forr ki ebből a furcsa formából, majd egyszer csak testet öltött a nő. Olga koreográfiája ennek a történetét mesélte el. Erre a formálódásra utalt az a csőszerű anyag is, amiből az elején kibontakozott.

Egy 13 éves lánytól azért ez elég erős…

Olga sokkal érettebb a koránál. És minden koreográfiájával valami magvasat szeretne közvetíteni. Még akkor is, ha az alaptörténetet nem ő találja meg, addig nem nyugszik, míg minden egyes rezdülését meg nem érzi és érti annak, amit a közönség előtt elő fog adni.

És ehhez mennyit gyakorol?

Napi négy órát. Heti szinten pedig általában 6-7 napot jár a Trashdance stúdióba Moszkvában. Ez alapvetően csak a rúdedzés, emellett még ott a tánc és minden egyéb.

Van egyáltalán ideje iskolába járni?

Igen, amikor éppen nem külföldön van, akkor teljesen átlagos iskolásnak tekinthető. Azzal a különbséggel, hogy előre tanul, ha tudja, hogy egy ideig nem tud ott lenni az órákon. Nagyon fegyelmezett. [Ráadásul mi láttuk a bizonyítványát a neten, és szín jeles... - a szerk.]

A családja mit szól Olga “hobbijához”?

Nagyon büszkék rá. Amikor úgy adódik, elkísérik a versenyekre is. A nagynénjének nagyon sokat köszönhet, Olga fejlődésében nagy szerepet játszik az ő támogatása. Első és egyben legnagyobb rajongója pedig a nagymamája, aki minden vele kapcsolatos hírt és eseményt nyomon követ.

Amiből azért kijut bőségesen… például a PoleArt Italy és a Pole Dance Championship között alig egy hét telik el.

Igen, ráadásul ott egy teljesen új koreográfiával indul.

Hogyan lehet erre felkészülni?

Ez most egy elég feszített időszak volt. Az egész úgy indult, hogy szeretett volna elindulni a PoleArt Italy-n. Aztán kiderült, hogy Alex Shchukin versenyt szervez, és azt sem szerette volna kihagyni. Éppen ezért a felkészülés úgy nézett ki, hogy minden egyes próbán két koreográfiát gyakorolt, ráadásul két különböző koreográfussal (szereti ugyanis váltogatni őket - az olaszt például a neves és hihetetlenül tehetséges Vasya Kozar készítette el a számára). Ezek fényében Olga egyszerűen nem engedhette meg magának, hogy egyik nap csak az egyiket próbálja, annyira szűk volt az idő. Persze erre nem könnyű átállni, de ő fejben nagyon ott volt.

És úgy láttam, érzelmileg is: mielőtt felment a színpadra, gyakorlatilag egy átlagos ember volt, mikor lejött, teljesen az előadás hatása alatt állt, és mintha még valami rémület is tükröződött volna az arcán…

Igen, ő nagyon más, mint a többi vele egykorú fiatal. Ő egy igazi tehetség. Mikor lejött, inkább csak amiatt izgult kicsit, hogy átment-e az üzenet. De azért sokat tud javulni rövid idő alatt az arckifejezése, ha érzi, hogy a közönség részéről meleg fogadtatásban részesült.

Szokott egyébként izgulni?

Rettenetesen. Erre mondom én azt, hogy az igazi nagy formátumú versenyzők mindig izgulnak. Aki nem izgul, az nem is veszi komolyan.

Neki még rengeteg ideje van… lehet tudni, hogy mi szeretne lenni, ha majd egyszer nagy lesz?

Jaj, hát ez állandóan változik! Hol táncos, hol producer… majd kialakul. Egyelőre még semmi sem biztos.

 

Olga cikkünkben említett 2016-os PoleArt Italy győztes junior elit kategóriájú koreográfiáját itt tekinthetitek meg:

Szerző: VE


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2017
MÁRC
23.

In love with dogs and somersaults - interview with Dimitry Fedotov

He arrives for his Budapest workshop wearing a vest full of patches in the shapes of skulls and marijuana leaves. “My students gave it to me. I mean, the vest got torn and they fixed the holes with patches”. Dimitrij Fedotov visited Budapest’s Dollhouse Pest studio to amaze audiences with his nearly inimitable tricks.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!