2016
JÚL
06.

Rudas táborok 2016 - I. rész: Pole Dance Fitness nyári tábor Balatonszemesen

Most induló sorozatunkban a hazai rúdstúdiók nyári táborkínálatát vesszük élesben is górcső alá. Körképünk első állomása a Pole Dance Fitness balatonszemesi nyári tábora volt. Kremling Virág írása.

Pole Dance Fitness Summer Pole Camp

Helyszín: Balatonszemes – OTP Hotel***

Időpont: 2016.06.23-25.

 

Helyszín (edzőterem/park):*****

Órák (színvonal/változatosság/trükkök): *****

Sporteszközök (mennyiség/minőség):*****

Ellátás (szállás/étkezés):****

Megközelíthetőség:*****

Hangulat:*****

 

Első nap

Megérkezés, gyors check-in. A kulcsok átvételére, szoba elfoglalására van csak idő, 10:00-kor kezdődik is az első óra. Realizálom, hogy a szoba szép, új padló, új falfestés, új lámpák, új ágyak. Gyors kipakolás után irány a légkondícionált terem. Óra előtt eligazítás, két csoport lesz, kezdő/haladó és profi/mester. Míg az egyik csoport rudas órán van, a másik csoport karikázik, és ez a felosztás így megy végig, csak az órák típusa változik. Lesz légtorna, nyújtás, akrobatika, beach pole is például. A menetrend eléggé feszített, reggeli ebéd vacsora előre megadott időpontban. A nap 17:00-ig tart, ez idő alatt 5 edzésen vehetünk részt. A 3. edzés után gondolok bele jobban ebbe, és megkérdezem magamtól: Noormáális??? :)

Az első nap nagyon hamar eltelik, trükk, fotózás, trükk, nyújtás, így megy ez, még mindenki nagyon aktív. Egy kis esti balatoni fürdőzés után elcsendesül a csapat, hamar elnyom mindenkit az álom.

Második nap

Már fáj itt-ott, ám a lelkesedés segít. Nagyon meleg van, így leginkább a Balcsiban hűsölnénk, na de hát nem ezért jöttünk. Mindenki élénken érdeklődik a nem rudas órák iránt is, mint az akrobatika, ahol kipróbálhattuk a trambulinozást például, vagy a páros akrobatika, ahol egymást tartva, egymáson egyensúlyozva különböző nehézségű elemeket valósíthattunk meg. A Pole Con óra pedig egy erősítő, kondícionáló edzés, amely a rudazáshoz szükséges erőnlétet hivatott megteremteni, javítani, úgyhogy izzadunk is rendesen.  A nem rudas órák a szálloda területéhez tartozó fás, parkos területeken kerülnek megtartásra. Ezek az órák egyben alkalmasak a relaxálásra is, hiszen szépen gondozott zöld környezet és állandó madárcsicsergés vesz minket körül. Este a vacsora gyorsan elfogy, ám van még idő egy kis fröccsözésre a teraszon.

Harmadik nap

Folytatódik az órák sora, rúddal kezdünk, majd ismét egy új óratípussal ismerkedünk meg, ez a Dynamic Flow. Ez egy viszonylag kötetlen mozgásforma, amely során gyakorlatilag azt a tevékenységet választod, ami jól esik éppen, legyen az akár nyújtás, vagy erősítés. A cél az, hogy jól érezd magad, és engedd át az irányítást a testednek. Bevallom, ez jól is esik így az utolsó napon. Következik a nagy népszerűségnek örvendő Beach Pole, amelyhez egy pódiumos rudat állítanak fel a stégre. Itt a cél az esztétikus trükkök lencsevégre kapása (melyhez inspirációul szolgál néhány táborban elsajátított póz), amelyhez a Balaton kékje szolgál hátteréül. Miután mindenki elkészítette az új profilképét, még várt ránk egy alapos nyújtás.

Summa summarum

A PDF már évek óta szervezi nyári táborát ezen a helyszínen, és ez jól látszik mind a szervezők, mind a szálloda felkészültségében. A szállás egyszerű, de jó minőségű. A szobák 3 és 4 ágyasak, a legtöbbhöz terasz is tartozik (ágynemű, törölköző, hajszárító, tusfürdő van a szobában). A szálloda wellness szolgáltatásai rendelkezésre állnak a táborlakók részére is, úgy, mint szauna, uszoda, jacuzzi. A reggeli svédasztalos, az ebéd és a vacsora egy előre megadott 2 fogásos (főétel+desszert) menüsor szerint kerül felszolgálásra. Az ételek háziasak, finomak, bőségesek, van lehetőség repetára is (vegetáriánusok, laktóz érzékenyek stb. étrendjét figyelembe veszik).

Összességében ajánlom ezt a tábort mindenkinek kipróbálásra. A táborozók jó fejek, a tanárok profik, összeszedettek, amelynek eredménye egy jól megszervezett, nagyon jó hangulatú tábor, ahol sokszínű az órakínálat és a szintednek megfelelő, változatos trükköket sajátíthatsz el.

Szerző: Kremling Virág


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
JÚL
29.

"Olykor teljes képtelenségnek tűnt, hogy ebből bármi értelmes lesz" - OonaK Pole Camp #2

Mostanság divat a külföldi rudasok körében, hogy a nyaralásukat egybekötik egy-egy egzotikusabb helyre szervezett edzőtáborral. Bár ezek ára igen borsos, az ott felsorakoztatott oktatók neve bőven kompenzál mindezért. Cikkünkben az idén először rendezett OonaK Pole Camp #2-be kukkanthatunk bele az egyik szerencsés résztvevő, Holler-Rácz Barbara szemszögéből, aki 4 hosszú napon keresztül nem kisebb nevekkel edzett, mint Oona Kivelä, Marlo Fisken és Yvonne Smink.


2017
JÚL
28.

Pole Sport Summer Festival 2017

A Womenity és a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia nyári tábora Balatonkenesén: rúdsport és fitnesz együtt!

Helyszín: Balatonkenese Parti setany 87. 

További részletek az esemény FB oldalán!


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!