2016
FEB
27.

The Hive mobil pódiumos rúd: kipróbáltuk

A PoleArt Italyn nem tudtuk megállni, hogy ne teszteljük az ott kiállított ötletes pódiumos rudat. Nem volt rossz ötlet. Főleg ruhában. Íme, a The Hive.

Az egész úgy indult, hogy négy óra tömény rudazás után, valahol a PoleArt Italy harminckét fős női amatőr mezőnye vége felé kikapcsolt az agyam, és mivel egyre hidegebb is volt, úgy éreztem, muszáj mozogni valamit. Kiplattyogtam hát a kiállítói rész középső szekciója elé, hogy alaposabban is szemügyre vegyem, mi is ez a ThePole márka, amelyik a verseny számára fő szponzorként a rudakat biztosította. Azon belül is a The Hive, a cég mobil rúdja.

Az első, ami feltűnik, hogy hatszögletű. Furdal a kíváncsiság, hogy miért nem kör, hiszen eddig még csak olyanokat láttunk. Szerencsére ott a tervező, Angelo, aki elmagyarázza, hogy a hatszög sokkal jobb, mint a kör, mert ugyanakkora stabilitást biztosít, csak a felesleges körszeleteket levágták róla. Így tömeget és térfogatot spóroltak meg, ráadásul ez egyfajta mozaik rendszerben működik, tehát a talapzat tovább bővíthető szükség esetén (nyilván még nagyobb hatszögre).

A piacon hasonló paraméterrekkel rendelkező konkurens rúd 84 kg-ot nyom, ez mindössze 45-öt. Nem kicsi különbség. Ráadásul, az alján egyetlen mozdulattal, villámgyorsan váltható fix rúdból forgóvá, és vissza. Vagyis gyakorlatilag a színpadon elég megérinteni az alját, máris forog - és fordítva. Semmit nem kell kicsavarozni, kihúzni, rém praktikus. Ráadásul a pódium magassága sem több, mint 15 cm, és az egyes szeletkék egyetlen, tortaszelet formájú táskában szállíthatók. A rúd maga pedig két részből áll, és egy talapzathoz bármennyi különféle rúd vásárolható, ami aztán pillanatok alatt a helyére illeszthető, vagy tetszőlegesen cserélhető.

Kérdezem Angelot, hogy honnan jött egyáltalán az ötlet. Elmeséli, hogy a cégük sok más egyéb terméket gyárt, ez csak egy kis kitérő a mérnöki karrierjében. Sok rudassal került kapcsolatba, akik mind elmondták, milyen rúdra vágynak, és mi a probléma a jelenleg kapható rudakkal. Ő pedig megtervezte az ideális rudat. Aminek egyébként a talapzata még tetszőlegesen matricázható is, tehát akár Manhattan látképét is élvezhetjük fejjel lefelé pózban a rúd tetejéről. Már amennyiben ez fontos nekünk.

A foglalatba ugyanúgy beleillik a krómozott, a réz vagy az extrém haszos ötletnek tűnő, ruhában is használható gumizott rúd. Ez utóbbi anyaga olyan, mintha kínai rúd lenne. Mivel tetőtől talpig ruhában vagyok, gyorsan le is tesztelem. És valóban: szabályosan fent ragadok a geminiben. Hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, alám tolnak egy matracot, ami artistáknak készült, és biztatnak, győződjem meg saját magam arról, milyen biztonságos. Úgyhogy nagy levegőt veszek, és geminiből “spontán” leesem. Később a videó felkerül a gyártó Facebook oldalára, és már senki sem hiszi el, hogy tervezett esés volt. Nem baj, én tudom.

Gyártó: AGM Design

Ára: 850-1200 euró


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
JAN
22.

Teszteltük - Pole Move Box

Egy újabb ötletes kis rudas találmány, hogy még könnyebben menjenek a trükkök: bemutatjuk a Pole Move Box-ot, ahol az egyes elemek kártyákon szerepelnek, nehézségi fokok és típusok szerint. A Pole Move Boxot Sprenger Renáta Miriam, a Renomé Stúdió tulajdonosa tesztelte.

 

 


2016
MÁRC
10.

Teszteltük: LupitPole Classic rúd

A LupitPole egy szlovén cég, ami saját gyártóüzemmel is rendelkezik, és az utóbbi időben igen erőteljesen beszivárgott a rudas köztudatba azáltal, hogy számos verseny hivatalos rúdszponzoraként is feltűnt - így például nemrégiben az USA nemzeti bajnokságon, és lassan már hagyományosnak mondható módon a Rúdsport Magyar Bajnokságon is. Valamit tehát tudhatnak. Na, erre voltunk kíváncsiak mi is.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!