2016
JÚN
12.

Az 5 legmenőbb külföldi rudas fotós

Van köztük, aki ételeket is fotóz, más a szobrászatból tévedt a ide, egy részük pedig maga is belekóstolt a rúdtáncba. Ám a szenvedélyük egy: művészi módon megörökíteni a legjobb rudas pillanatokat. Bemutatjuk a világ legmenőbb rudas fotósait.

1. Evgeny Khramov, azaz @gekagekin

Az orosz származású Evgeny Khramov igen keveset árul el magáról, az orosz Facebook-ként emlegetett VKontakte-n lehet őt követni. Ám művésznevén: Gekagekin már a legtöbb fotómegosztó oldalon megtalálhatjuk őt. A rúdtáncosok mellett, mint Olga Trifonova és Musina Galina ételeket is fotóz, olyan precizitással, hogy könnyen megéhezhetünk, ha az Instagramján görgetünk.

 

2. Millie Robson

Az angol Millie Robson tizenévesen kezdett vonzódni a fényképezéshez, a London College of Fashiont elvégezve vált hivatalosan divatfotóssá. Az egyetemi évek során talált rá a rúdtáncra, ahol a trükkök elsajátítása mellett rengeteg fantasztikus táncossal ismerkedett meg, és összefonódott életében a két szerelem: a fényképészet és a rúdtánc. Különösen jó szeme van hozzá, hogyan kapja el a pillanat szépségét, de nem állnak távol tőle a provokatív, sőt erotikát sugárzó fényképek sem. A világot beutazva készített képeket: Bendy Kate, Marion Crampe, Maddie Sparkle, Amy Hazel, Felix Cane, Natasha Wang mind modellt álltak neki, de portfóliójában szerepet kap a fitnesz, a légtorna és az extra sminket viselő lányok.

3. The Image Cella

Nem sokkal a 2012-es nyitásuk után a The Image Cella névre hallgató stúdió az egyik legkeresettebb rudas és táncos fotóstúdióvá vált az Egyesült Királyságban. A díjnyertes fényképész, Simon Hooley keze munkáját dicsérhetjük a képekben, melyeket a rendkívüli világításról ismerhetünk fel legkönnyebben. Célja, hogy felhívja a figyelmet a rúdsportra (és természetesen a légtornára) ,valamint kivívja a tiszteletet a táncosok számára. Ebben segítségére válthatnak a képek, melyeket Anastasia Skukhtorova-ról, Bendy Kate-ről vagy éppen Daniel Rosen-ról készített.

 

4. Cecilia de Bucourt

Cecilia de Bucourt Argentínában nőtt fel, de modellként és divattervezőként lehetősége nyílt bejárnia a világot. Utazásai során mindvégig elkísérte őt szenvedélye, a fotózás, saját bevallása szerint ez élteti őt. Munkájának célja, hogy éppen annyira inspirálja és elbűvölje a nézőt, mint amilyen izgalmat ő maga érez a gép elkattintása közben. Lencsevégre kapta többek közt Yvonne Smink-et, Marion Crampe-t és Nicole „ThePole” Williams-et, közben ő maga is a rúdtánc lelkes gyakorlójává vált.

5. Vadim Stein

Vadim Stein Kijevben született, élete során művészet több területén is kipróbálta magát, dolgozott színészként, szobrászként és grafikusként is, majd fontossá vált számára, hogy saját műveit fényképként is megörökítse. Ma Szentpéterváron él, ahol fotográfusként, szobrászként és díszlettervezőként ismert. Képei rendkívül mozgalmasak, kifejezők és érzelemdúsak. Anastasia Skukhtorova, a táncos Aizhan Mukatova és Natalia Povoroznyuk álltak modellt neki. Versenyfotósként is ismert, a Pole Art Cyprus-on is ő fotózott.

Szerző: Menyhért Dorka


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!