2015
DEC
18.

„Nem másokat akarok legyőzni, hanem magamból egyre többet kihozni” - interjú Molnár Nikivel, a Hungary’s Got Talent döntősével

Anyuka, művész, sportoló, táncos - röviden így jellemzi magát. Múlt hétvége óta pedig a Hungary's Got Talent döntőse. A versenyről, a rúdtánc gyökereiről és lelki oldaláról beszélgettünk Molnár Nikivel, a Women's Paradise stúdió tulajdonosával.

Hogyan indult ez az egész?

Szüleimnél ment a tévé, láttam, hogy lesz itthon is Got Talent. Korábban nem jutott volna eszembe ilyen tehetségkutatóba nevezni, idén azonban úgy éreztem, megérett az idő. Hamar leadtam a jelentkezésemet, aztán elkezdtem oktatótársammal, Molnár Évivel pár sort gyakorolni, hogy mégse improvizáljak a válogatón. Természetesen azért meglepetések már a válogatón is értek: nem számítottam rá ugyanis, hogy a pódiumos rúd alapja ilyen magasan lesz, így pár elemet így is improvizálnom kellett végül. Talán ezt érezte meg Márk is a zsűriben, mikor úgy fogalmazott, neki „nem jött át”.

Aztán jött a borítékosztás…

Igen, ott álltunk sorba, tucatnyi ember a színpadon, és bontottuk a borítékot. Miután kiderült, hogy bejutottam az élő műsorba, nagyon felgyorsultak az események. Próbák, gyakorlás, lejárások, hogy az adás idejére minden pontosan összeálljon. A színpadon lenni aztán már nagyon nagy élvezet volt! Olyankor mindenről elfeledkezem, és csak élvezem, hogy ott lehetek!

Nyilván hallottad, hogy több rudas produkció is indult a Got Talenten. Mennyire volt ez rád hatással?

Az a típus vagyok, aki nem szokott ilyenkor mások dolgával foglalkozni. Csakis saját magamra figyelek ilyenkor. Nekem nem az a célom, hogy mást legyőzzek, hanem hogy magamból versenyről versenyre egyre többet hozzak ki. Ha elmerülnék abban, hogy más mennyire hajlékony, mennyivel jobb trükkjei vannak, vagy mennyivel jobb előadó jobb, akkor rögtön elkezdeném magam viszonyítgatni hozzájuk, aminek semmi értelme, és csak szétesne tőle a saját produkcióm.

Milyen visszajelzéseket kaptál eddig? Gondolom, érkezett hideg-meleg egyaránt...

Meglepő módon csak pozitívakat. Többen köszönetet mondtak azért, hogy a rúdtáncot úgy mutattam be, hogy az nem volt közönséges. Sok férfi írta, hogy könnyeket csaltam a szemébe, mert a produkcióm a nőiességet és a lágyságot jelenítette meg a számukra. Volt, aki egyenesen betelefonált a stúdióba, hogy a vonalas számon mondja el, mennyire megérintette az előadásom. És hát az egyik legnagyobb elismerés a zsűritől érkezett, akik szerint művészetté emeltem a rúdtáncot. Egyébként is nagyon hálás vagyok az RTL-nek, amiért támogattak ezen elképzelésem a megvalósításában, és egy pillanatig sem akarták rám erőltetni azt a sztereotípiát, amit éppen lehántani szerettem volna a rúdtáncról. Mert azt egy pillanatig sem tagadom, hogy a rúdtánc alapjai az éjszakai életben gyökereznek, viszont amit én képviselek, az pont a nőiességről és a művészetről szól, és ebben a rúdtáncban már nincs semmi szégyellendő.

Mennyire volt tudatos ez a koncepció benned?

Abszolút. Kezdettől fogva erre törekedtem. Nem akartam széttrükközni magam. Akik ismernek, úgyis tudják, hogy arra is képes vagyok. Nem tornászmutatvánnyal akartam hódítani. Számomra a rúdtánc egyébként sem az az erőfitogtató, talán kissé már férfias női sport, amivé az olimpiai versenyszámmá válás útján lassan kezd válni. Én ennek a műfajnak a nőies oldalát szeretném megmutatni. Megmutatni a nagybetűs Nőt. Aki hagyja, hogy a férfi menjen oda hozzá, és nem fordítva. A mai világban nagy probléma, hogy nem hagyjuk a férfiaknak, hogy férfiak legyenek.

Mikor belevágtál a Got Talentbe, mik voltak a céljaid?

Alapvetően pont azok, amik teljesültek is: szerettem volna bejutni az élő show-ba, más megvilágításba helyezni a rúdtáncot, és népszerűsíteni a műfajt. Azt gondolom, az, hogy bekerültem a döntőbe, az egész szakma számára pozitív hatással lesz, hiszen még többen ismerték meg ezáltal a rúdtáncot, és nyilván közülük sokan szeretnék majd megtanulni is. Mi sem mutatja az érdeklődést jobban, mint hogy az én produkciómat közel háromszor annyian nézték vissza a műsor internetes oldalán, mint bármelyik másikat. Ez jelent valamit.

Most szombaton lesz a döntő. Milyen produkcióval készülsz?

Az egyelőre legyen meglepetés. De látványos lesz, azt megígérem!

(fotók: RTL Klub)

Szerző: VE


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2019
ÁPR
26.

„Amikor kilépsz a saját komfortzónádból, az az igaz”

Every dream begins with one step – mára ez lett Floch Detty, alias PoleBernadett szlogenje, aki még csak 22 éves, de már kétszeres junior rúdsport-világbajnok, kétszeres Pole Theatre Hungary Pro Comedy nyertes, és pár hete a Pole Theatre World versenyén is elhozta a Pro Comedy kategóriagyőzelmet. Bettivel a verseny előtt beszélgettünk.


2018
AUG
26.

Három vagány rudas lány Londonban

Mertek nagyot álmodni, és világgá menni. Láttak, tanultak, tapasztaltak. Volt, aki maradt, más hazajött, azonban mindhárman sok-sok új tapasztalattal lettek gazdagabbak. Három magyar származású rúdtánc-oktatóval beszélgettünk, akik különböző okokból Londonban kötöttek ki. Tamás Andi riportja.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!