2016
AUG
09.

Rudas táborok Magyarországon - Womenity és Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia tábora Zamárdiban

Fitnesz és rúd egy helyen. A és B csoport. Rengeteg óra, rengeteg fáradt, ámde lelkes ember. Plusz egy beach pole verseny, amit egy másfél hónapja szült anyuka nyert meg. Röviden ennyi, de azért van bővebben is. Kremling Virág írása a Womenity és a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia közös nyári táboráról.

Womenity és Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia közös Summer Pole Camp 

Helyszín: Zamárdi – Platanus panzió

Időpont: 2016.08.04-07

Helyszín (edzőterem/park):****

Órák (színvonal/változatosság/trükkök): *****

Sporteszközök (mennyiség/minőség):*****

Ellátás (szállás/étkezés):***

Megközelíthetőség:****

Hangulat:*****

 

Péntek délelőtt érkezem a tábor helyszínére, a panzióba, amely a Zamárdi vasútállomasrol egy 10 perces kellemes sétával megközelíthető. Már a kertkapuban hallom Dotti (Litkei Dorottya) instrukcióit: „Hét, nyolc és....” A recepción kifüggesztett órarendből sok minden kiderül, például hogy a rudas táborral párhuzamosan fitnesz tábor is zajlik, vagy hogy az órák két helyszínen kerülnek megtartásra (a panzióban, valamint a közeli Hotel Wellamarinban), illetve hogy a rudas táborozók két csoportra vannak osztva, A és B. Sikerül beazonosítanom azt is, hogy a Táncos rúd koreográfia óra megy éppen az udvarban az A csoport részvételével. Kicsit leskelődöm, majd Szlávy Eszter segítségével elfoglalom a szobám. A 11-kor kezdődő órába már be is kapcsolódom, ami szintén a Táncos rúd koreográfia óra lesz, csak most a B, vagyis az én csoportomnak. A cél az óra végén egy kb. 1 perces táncos koreográfia kivitelezése pár egyszerű rudas elemmel vegyítve, mindez zenére, a csoport többi tagjával szinkronban előadva. Egyszerre mindig egy 3 mozdulatból álló blokkot veszünk, azokat ismételjük, így mindenki könnyen tudja memorizálni. Majd ha egy blokk már jól megy, akkor ráépítjük a következő blokkot. Egyszerűnek tűnik, a végére mégis elfáradok. A végeredményt pedig Eszter és Dotti rögzíti mobillal.

A táborozók kérésére akrobatika óra következik Eszterrel a panzió udvarán. Itt olyan talajelemeket veszünk, mint a fejenállás, kézenállás, cigánykerék, hídba hátrahajlás, egykezes planking, rundel. A technikámon van mit csiszolni, így örömmel vetem bele magam a tippek és trükkök sokaságába, amit Eszter mond. Sikerül is pár szabályosabb elemet összehozni, aminek együtt örülünk. 

A táborban az ellátás csak a reggelit tartalmazza, így ebédidő lévén kinézünk a közeli Balcsi partra harapni valamit. Odafelé úton Esztertől megtudom, hogy bár a hivatalos parti fotózás szombaton lesz, most is kiviszik a rudat a partra. Így aki a szombati fotózásig nem tud maradni már ma is fotózkodhat. Ebéd után meg is keressük a csapatot. Mire odaérünk, már nagyban megy a figurázás a rúdon. Ha valaki kéri, Eszter szívesen segít és ad instrukciókat. Pár lány hezitál, tőlük megtudom, hogy nagyon izomlázuk van, mert a reggel 6 órakor kezdődő Boot Camp edzésen Simkó Gina, a fitnesz tagozat vezetője rendesen megdolgoztatta őket. Volt többek között futás a Balatonparton, kitörések és hasonló erősítő gyakorlatok. A nézőközönség közben szerveződik, a partról és a Balcsiból is akadnak érdeklődő tekintetek. Egy közelben ülő néni megjegyzi, hogy neki is tetszik a showműsor.

Az idő azonban szalad, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy menni kell a következő órára, ami a Nyújtas spárgára és hátra című edzés lesz a Hotel Wellamarin konferenciatermében. Az óra neve alapjan sejtettem, hogy nem lesz sétagalopp, de arra azert nem gondoltam, hogy a légkondícionált teremben ennyire szakadni fog rólam a víz. Dotti először elmondja, hogy az óra hogyan fog felépülni, majd beszélünk általánosságban a nyújtás fontosságáról is. Spárgákkal kezdünk, majd áttérünk a hát nyújtására különböző hidas elemekkel. Az óra végén pedig még visszatérünk a spárgákhoz, de már hosszabban kitartva azokat. Aztán egy alapos nyújtás következik. Ahogy körülnézek, mindenki jól kinyúlt, de ez jól is fog jönni a következő órára, amelynek művészneve: Hajlékonysági elemek a rúdon. 

A szintén Dotti vezetésével megtartott órán olyan hátrahajlós elemeket veszünk, mint pl. a Russian layback vagy a skorpióból lábkihúzás. Aztán jönnek a különböző spárgás elemek, mint a Jade spárga és egyéb angol spárgás mozdulatok. Szép pózok születnek, látszik a nyújtás hatása, és természetesen a fotózás sem maradhat el, ha már ennyire kinyúltunk. 

Este egy helyi pizzéria felé vesszük az irányt, ám a közelgő vihar miatt az elvitel mellett döntünk, és a pizzát a panzió étkezőjében fogyasztjuk el. A lányoktól megtudom, hogy minden táborozó 10%-os kupont kapott, amit be lehet váltani bérletre, vagy akár a téli wellness táborra is. 

Hív minket az ágy, így mindenki a szobája felé indul. A táborozóknak egyébként két lehetőségük van szállás témában, egyik a panzió, ahol mi is vagyunk, a másik pedig a Hotel Wellamarin. A panzió szobák 2 és 3 ágyasak, saját zuhanyzóval rendelkeznek. Lefekvés után nem kell altató, bár a közelgő vihar és villámlás néha fel-felébreszt. 

Hűvös időre ébredünk, reggelinél mindenki álmos és érdeklődik a nap további kimenetelével kacsolatban. A 6 óras Boot Camp edzés a vihar miatt elmeradt (erről már este értesültünk), de a délelőtti edzések a menetrend szerint folytatódnak. 

A rudak bekerültek a fedett teraszra, így már kezdhetünk is az Erőelemek a rúdon című edzéssel. Tabletop és plank variációkat követi egy balerina variáció, de itt még nincs megállás. Egyik elem kivitelezésénél elakadok, de a lányok szívesen segítenek, és jót nevetünk azon, hogy a ’hátsó lábam’ hová is kell helyezni a rúdon. Próbalom megállapítani, hogy az edzés alatt kisütő nap vagy a mozgás hatására lett ennyire melegem, de erős a gyanúm, hogy az utóbbi az oka...  Az erővel márpedig spórolnom kellene, mert ezután következik egy Mélyizom-erősítő óra, szintén Eszterrel. 

Előbb azonban át kell menni a hotel konferenciatermébe, pár perc szusszanás, ez a kis szünet pont jól jön egy energiaszelet elfogyasztására. A panzióból kifelé menet megnézzük a karikát és a silket is, amely az épület terasza alá van felfüggesztve. Ezeket a nap második felében lesz alkalom kipróbalni a csoportoknak felváltva.

A teremhez érve Ginával találkozunk, aki elmondja az instrukciókat a mai beach fotózással kapcsolatban, illetve hogy a hivatalos fotós a Mélyizom erősítő óra alatt is fotózni fog minket. Comb- és hasizom-erősítő elemekkel kezdünk, majd rámegyünk a hátra és a karra is. Legvégül pedig páros saját testsúlyos gyakorlatok következnek. A csapat lelkesedése kicsit alábbhagy, de Eszter mindenkit buzdít, majd az óra végén körbejár és segít a nyújtásban.

Óra után a part felé vesszük az irányt, a hivatalos fotózás helyszínére. Itt felállítják a rudat, Eszter tesz pár próbát, majd a fotós elkezd készülődni. A nézőközönség most is szerveződik, látják, hogy valami különleges készülődik. 

Este 18:00-tól kezdődik a Summer Pole Fitness Beauty rúdtánc verseny a hotel medencéjének partján, amelyen a táborozók közül sok lány vesz részt. Ők már javában készülődnek a szálláson, mikor én sok-sok élménnyel gazdagodva csekkolok ki a panzióból. Később tudom meg, hogy a versenyt Balogh Kata, a Dollhouse Buda oktatója nyerte meg, aki alig másfél hónapja adott életet kisfiának, Titánnak.

Összességében ajánlom ezt a tábort annak, aki nagyon intenzív, profin összeállított órákon szeretne részt venni kellemes helyen, és mindehhez egy támogató, baráti közösség társaságát szeretné élvezni. 

Az alábbiakban pedig Balogh Kata első helyezett őrült panda mutatványát láthatjátok:

Szerző: Kremling Virág


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
JÚL
29.

"Olykor teljes képtelenségnek tűnt, hogy ebből bármi értelmes lesz" - OonaK Pole Camp #2

Mostanság divat a külföldi rudasok körében, hogy a nyaralásukat egybekötik egy-egy egzotikusabb helyre szervezett edzőtáborral. Bár ezek ára igen borsos, az ott felsorakoztatott oktatók neve bőven kompenzál mindezért. Cikkünkben az idén először rendezett OonaK Pole Camp #2-be kukkanthatunk bele az egyik szerencsés résztvevő, Holler-Rácz Barbara szemszögéből, aki 4 hosszú napon keresztül nem kisebb nevekkel edzett, mint Oona Kivelä, Marlo Fisken és Yvonne Smink.


2018
FEB
06.

SZERA Open 2018

Stúdióktól független házi verseny a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia szervezésében.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!