2015
DEC
19.

Teszteltük: D-Pole mobil rúd

Kibontottuk, összelegóztuk, beszereltük, megrángattuk, kipróbáltuk. Mindezt háromnegyed óra alatt. És működött. Ez a D-Pole mobil rúd.

Ugyan bemutatódarabot kaptunk, tehát a csomagolás már nem volt sértetlen, így is minden szépen a helyére volt pakolva, az egyes rúdelemek orgonasípszerűen helyezkedtek el a dobozban. Mellettük az angol és a magyar nyelvű leírás, egy DVD és pár kulcs egy külön tasakban.

Kezdés gyanánt gyorsan lemértük a belmagasságot, majd kiszámoltuk a mellékelt táblázat alapján, pontosan mely csövekre lesz szükségünk, aztán hajrá!

Felhasznált rúdelemek Min. magasság Max. magasság Szükséges kiegészítők
125 250 500* 1000* -tól (mm) -ig (mm)  
0 0 0 2 2235 2375 ALAPCSOMAG
1 0 0 2 2360 2500 ALAPCSOMAG
0 1 0 2 2485 2625 ALAPCSOMAG
1 1 0 2 2610 2750 ALAPCSOMAG
0 0 1 2 2735 2875 +500 mm opcionális toldó
1 0 1 2 2860 3000 +500 mm opcionális toldó
0 1 1 2 2985 3125 +500 mm opcionális toldó
1 1 1 2 3110 3250 +500 mm opcionális toldó
0 0 0 3 3235 3375 +1000 mm opcionális toldó
1 0 0 3 3360 3500 +1000 mm opcionális toldó
0 1 0 3 3485 3625 +1000 mm opcionális toldó
1 1 0 3 3610 3750 ** +1000 mm opcionális toldó

* Az 500 mm-es és az 1000 mm-es toldóelemek raktárról kaphatóak 2016. január közepétől!

** A gyártó által javasolt biztonságos belmagasság 3650 mm.

Természetesen hiába hallgattuk meg a forgalmazói figyelemfelhívást, hogy azért nézzük meg előtte párszor a mellékelt DVD-t, mi, a tapasztaltak, rögtön önerőből vágtunk neki az összeszerelésnek, hiszen a rajz alapján ez gyerekjáték(nak tűnt): először a talp, aztán a legrövidebb elem, majd az eggyel hosszabb, és így tovább. Egy jó tanács mindjárt az elején: ti inkább majd a DVD-vel kezdjétek. Miután konstatáltuk, hogy a feléig jól illesztettük össze az elemeket, csak utána a maszknak nevezett takaróelem sehogy nem akart a helyére kerülni, kénytelenek voltunk leülni, és rászánni azt a bizonyos tíz percet, hogy megértsük a helyes sorrendet. Szerencsére a stratégia ugyanaz maradt, vagyis hogy a legrövidebb elemtől kell a leghosszabb felé haladni (hiszen a talpnál kevésbé zavaró az illesztés, középtájt és a felső harmadban viszont már annál inkább), mindössze az nem volt mindegy, hogy a felső tányért és a maszkot mikor húzzuk rá a félig összerakott rúdra. Végül erre is rájöttünk, és jöhetett a felállítás.

A mobil rudak lényege, hogy egy belső menet révén a rúd hosszúsága a pontos belmagasságig bővíthető, sőt, a húzás révén egyenesen kifeszíthető a padló és a plafon között. További stabilitást ad a rúdnak a kerek talp, illetve a széles felső tányér. A D-Pole további előnye, hogy nem igényel fúrást se alul, se felül, hiszen pusztán a feszítés révén stabil tud maradni.

Na igen, a feszítés… Miután összeszereltük a rudat és ráhúztuk a tányért is, fel kell állítani, majd ki kell feszíteni. A DVD-ben boldog mosolyú kínai férfiak mutatták be egy meglehetősen idilli falfestmény előtt ezt a műveletet. Rólunk a víz csöpögött alig fél perc után. Hozzáteszem, valószínűleg egy létra nagyban javította volna az erőkar irányát. Alulról nehéz ugyanis akadásig meghúzni a felső gyűrűt a meneten. Fentebbről, derékszögből gyanítjuk, hogy könnyebb, ezért második jó tanácsként mi is javasoljuk egy létra használatát. Harmadikként pedig egy férfiember bevonását.

A rúd akkor lesz fix, amikor már nem rángatható. Annak érdekében, hogy a mennyezetről ne jöjjön le már első alkalommal a friss festés, célszerű csak a meghúzás után elkezdeni rángatni. (Egyébként a tányér és a talp is szilikonnal van bevonva, tehát még az is véd.) Persze még ekkor is előfordulhat, hogy nem egészen stabil a rúd, ilyenkor célszerűbb egyből inkább még egy kicsit ráhúzni, és utána próbálni újra a rángatást. Amikor már nem ad ki gyanúsan zörgő hangot odafent a tányér, és amikor már nem marad a kezünkben a rúd, akkor készen vagyunk a szereléssel.

Nekünk ennek az állapotnak az elérése 45 percet vett igénybe úgy, hogy az előbbi három jó tanácsot nem fogadtuk meg. Feltételezzük, hogy ezek megszívlelése mellett az összeszerelés első alkalommal akár 30 perc alatt is elvégezhető.

A fáradságos munka után pedig jöhetett végre a játék! Próbáltunk a rúdon főnixet, pár páros elemet, akrobatikus átfogásokat – és a rúd meg se mozdult. Sőt, igen hamar bemelegedett. Az illesztések egyáltalán nem voltak érezhetők, ami annak is köszönhető, hogy a D-Pole rúd esetében az egyes elemeknek a végeit a gyártó lekerekítette. A fix rúd a két alsó csavar kicsavarozásával pillanatok alatt forgó rúddá is alakítható, ami szintén megbízhatóan, akadás nélkül pörög.

A D-Pole további előnye, hogy mivel rendelkezik magyarországi forgalmazóval, van hazai készlet raktáron, így pillanatok alatt rendelhető, továbbá vonatkozik rá a magyar jogszabályok szerinti 2 éves jótállás. Emellett a forgalmazó a rúd beszerelésében is tud segíteni.

 

Alapadatok:

Név: D-Pole mobil rúd (fix-forgó egyben)

Átmérő: 45 mm

Anyaga: króm

Magassága: max. 365 cm

Beszerzési ára: 49 800 Ft

Jótállás: 2 év

 

Magyarországi forgalmazó: R-Arts Kft. / ShowGirl’s Butik 

Üzlet: 1089 Budapest, Baross utca 135/A (belső udvar)

Mobil: +36 30 1999297

e-mail: info@show-girls.hu

web: http://www.show-girls.hu

facebook: https://www.facebook.com/ShowGirlsButik


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
JAN
22.

Teszteltük - Pole Move Box

Egy újabb ötletes kis rudas találmány, hogy még könnyebben menjenek a trükkök: bemutatjuk a Pole Move Box-ot, ahol az egyes elemek kártyákon szerepelnek, nehézségi fokok és típusok szerint. A Pole Move Boxot Sprenger Renáta Miriam, a Renomé Stúdió tulajdonosa tesztelte.

 

 


2016
MÁRC
10.

Teszteltük: LupitPole Classic rúd

A LupitPole egy szlovén cég, ami saját gyártóüzemmel is rendelkezik, és az utóbbi időben igen erőteljesen beszivárgott a rudas köztudatba azáltal, hogy számos verseny hivatalos rúdszponzoraként is feltűnt - így például nemrégiben az USA nemzeti bajnokságon, és lassan már hagyományosnak mondható módon a Rúdsport Magyar Bajnokságon is. Valamit tehát tudhatnak. Na, erre voltunk kíváncsiak mi is.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!