2016
AUG
01.

Rudas táborok Magyarországon – Chrome Bunnies rúdtánc tábora Siófokon

Tábori sorozatunk második állomása a Chrome Bunnies pécsi stúdió tábora Siófokon. Lengőrúd, LED-karika, naplementés fotózás, bógni workshop - és mindenekelőtt meleg fogadtatás. Kremling Virág írása.

Chrome Bunnies Summer Pole Camp 

Helyszín: Siófok – PlageOn Hostel

Időpont: 2016. július 28-31.

 

Helyszín (edzőterem/park):*****

Órák (színvonal/változatosság/trükkök): *****

Sporteszközök (mennyiség/minőség):*****

Ellátás (szállás/étkezés):***

Megközelíthetőség:*****

Hangulat:*****

 

Szombat délelőtt, hatalmas dugók az M7-esen, lassan csak leérünk Siófokra, végül is nem hajt a tatár, csak a kíváncsiság. A Chrome Bunnies Pécs nyári edzőtáborába igyekszünk, amelynek programja ígéretesebbnél ígéretesebb kihívásokat tartalmaz, úgymint lengő rudazás, silk és akrojóga óra, LED-es karikás fotózás, kézenállás workshop és társai. 

Ahogy a helyszínre érünk, elkezdjük keresni a csapatot, akiket elég gyorsan meg is találunk a hosteltől kb. 30 méterre lévő Balaton-parton felállított pódiumos rúd mellett. Itt egyből belecsöppenünk egy csapatos strandolásba, kötetlen rudazással felváltva, kinek mihez van éppen kedve. (Később a szabad program okát is megtudjuk: az előző két napon rendesen kihajtották magukat a lányok a rudas órákon.) Mindenki nagyon kedvesen fogad, látszik, hogy egy évek óta összeszokott, barátokból álló csapathoz van szerencsénk. A "házigazdát", Dombai Szilvi stúdiótulajdonost a strand büféjében érjük el - ahhoz viszont kicsit későn, hogy még éppen leadjuk neki a rendelésünket, így állhatunk be újra a sor végére.

A strandon egyébként több féle sportolási lehetőség is rendelkezésre áll alapesetben, mint például street basketball pályák, ahol éppen zsákolóverseny folyt, de van nagy felnőtt kondipark, strandröplabda pálya is. A nap érdekessége az egyik lebetonozott placcon egy hatalmas fehér fémből készült karika, amelyben két fiú próbál egyensúlyozni, illetve amellyel különböző akrobatikus elemeket igyekeznek bemutatni. Ez a mi csapatunknak annyira megtetszik, hogy pár bátor lány és fiú is odamegy azzal a szándékkal, hogy kipróbálja az eszközt. Mint kiderül, a két karikás fiú artistaképzős növendék, és szívesen tanítanak nekünk, kíváncsiskodóknak pár elemet, illetve segítenek a kivitelezésben. Természetesen minden mozzanatot fotózunk és kamerázunk, mert ilyen eszközhöz ritkán van szerencséje egy ’mezei’ rudasnak. Majd viszonzásul mi is meghívjuk őket a pódiumos rúdhoz gyakorolni, amivel rögtön élnek is a fiúk. Aztán jót nevetünk azon, hogy akkor most ki kinek az edzőtáborába olvadt bele.  

Közben kiderül, hogy az esti program Balaton-parti fotózás lesz naplementével a háttérben. Az egész tábort egyébként egy profi fotós kíséri és fotózza végig (a szintén pécsi székhelyű Portrait Maffia gyakorlatilag a tábor valamennyi pillanatát megörökít a háttérből), de folyamatosan készül felvétel GoPro kamerával is. Ezekből az emlékekből majd a tábor után egy kisfilm is készül, állítólag. 

Az esti fotózás nagyon érdekesnek ígérkezik, már mindenki készül, izgul. A szervezők többféle kellékkel készültek, mint például platform cipők, fűzők, selymek, szoknyák, sálak (amit a bennfentesek csak "búslakodónak" hívnak, de mint kiderül, szúnyogok távoltartására is kiválóan alkalmas alkonyatkor). Ezekből mindenki szabadon választhat aszerint, hogy milyen stílusú fotóhoz van kedve. Mivel a háttér a naplemente, így ahhoz, hogy időben legyünk és egyenlők legyenek a körülmények, mindenkinek fix fél órája van a tervezett pózai bemutatására. Ez a modell működni is látszik, nincs tülekedés, a lányok fegyelmezettek, tudatosak, sok szép kép készül. Az arra járó emberek közül sokan megállnak pár percre nézelődni, de van több társaság, aki lecövekel, és végig tátott szájjal figyeli a trükköket. 

Az este fennmaradó részében szabad program, sokan kihasználják a pezsgő belváros adta lehetőségeket, és elmennek vacsorázni vagy bulizni. Éjfél körül mi is nyugovóra térünk. A szoba retró hangulatú, de mivel csak alvásra használjuk, így nem tulajdonítunk ennek különösebb jelentőséget.

Másnap reggeli után - a szálláshoz egyébként jár a reggeli, de a többi étkezést mindenki saját maga intézi, - kitelepülünk a strandra. Ezúttal a változatosság kedvéért a lengő rudat visszük magunkkal, amelyet egy jól megtermett fa vastag ágáról lógatunk le, és már kezdődik is az utolsó napi kötetlen móka. A strandolók elismerő pillantásai kíséretében egyik lány a másik után mutatja be a trükköket. Látni rajtuk, hogy nem először próbálják ezt az eszközt. Nehezebbnél nehezebb elemek és kombinációk kerülnek elő, a hangulat fokozódik, és természetesen ekkor is folyamatos a fotózás és a GoPro. Pár strandolónak közben annyira megtetszik a téma, hogy engedélyt kérnek a fotózásra, sőt, ki is szeretnék próbálni a lengő rudat. 

Azt hiszem, ennél jobb reklámot keresve sem találnánk a rúdsport népszerűsítésére. Mi is teszünk egy-két próbát, majd kezdődik az akrobatika óra, melynek témája ma a bógni. Számunkra azonban véget ér a nap, mert a vasárnapi dugót megelőzve szeretnénk haza indulni, így elköszönünk a csapattól. Összességében egy változatos, családias és inspiráló légkörű, nagyon jó hangulatú edzőtáborban vehettünk részt, amelynek kötetlen légköre lehetővé tette azt, hogy mindenki megtalálja az éppen aktuális hangulatának megfelelő elfoglaltságot. Ja, és nem mellesleg mindenki kapott egy ilyen menő sapkát is ajándékba.

Szerző: Kremling Virág


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
JÚL
29.

"Olykor teljes képtelenségnek tűnt, hogy ebből bármi értelmes lesz" - OonaK Pole Camp #2

Mostanság divat a külföldi rudasok körében, hogy a nyaralásukat egybekötik egy-egy egzotikusabb helyre szervezett edzőtáborral. Bár ezek ára igen borsos, az ott felsorakoztatott oktatók neve bőven kompenzál mindezért. Cikkünkben az idén először rendezett OonaK Pole Camp #2-be kukkanthatunk bele az egyik szerencsés résztvevő, Holler-Rácz Barbara szemszögéből, aki 4 hosszú napon keresztül nem kisebb nevekkel edzett, mint Oona Kivelä, Marlo Fisken és Yvonne Smink.


2017
JÚL
28.

Pole Sport Summer Festival 2017

A Womenity és a Szlávy Eszter Rúdsport Akadémia nyári tábora Balatonkenesén: rúdsport és fitnesz együtt!

Helyszín: Balatonkenese Parti setany 87. 

További részletek az esemény FB oldalán!


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!