2015
DEC
31.

Furcsa pár: apa és lánya együtt duózik!

Mindketten rudazni kezdtek. Aztán véletlenül kiderült. Majd összeálltak, és Vertical Daze néven nyertek is rögtön egy bajnokságot. Ismerjétek meg a Mirror cikkéből Robertséket, Angliából!

Íme, a világ első apa-lánya vegyes párosa! A 24 éves Hazel Roberts és 50 éves édesapja, Dave egymás új hobbijáról mit sem sejtve, nagyjából egy időben vágtak bele ennek a különös mozgásforma alapjainak az elsajátításába. Amikor azonban kiderült, hogy mindketten rúdtáncolnak, úgy döntöttek, összeállnak – és ezáltal közelebb kerültek egymáshoz, mint valaha. De nem úgy.

Mi több, azóta már egy angol nemzeti bajnokság, a Dan Rose által szervezett 2015-ös Heir to the Chrome kategóriagyőztesének is mondhatják magukat, ahol Frankenstein témájú koreográfiájukkal arattak osztatlan sikert: Hazel ebben Dave-et egy hullazsákból húzta ki. Bár egyikük sem volt különösebben magabiztos eleinte, sok segítséget kaptak Donna Gant-tól, akik a koreográfiájukat készítette.

Dave, akinek egyébként Hazel csak az egyik gyermeke az öt közül, bevallotta, hogy eleinte kicsit aggódott amiatt, nem túlságosan „bizarr”-e, hogy a lányával együtt rúdtáncol, de mára úgy érzi, élete egyik legnagyobb élménye.

„Mi a családunkban elég közel állunk egymáshoz egyébként is, szóval annyira nem volt nehéz a duópárosoknál szükséges lelki közelségbe kerülni egymáshoz: mi eleve megbízunk egymásban.”

„Eleinte azon gondolkodtam, mennyire lesz ez az egész furcsa, főleg a rúdtánccal kapcsolatos előítéletek miatt is. De a mi gyakorlatainkban semmiféle ilyesmi jellegű dolog nem bukkan fel. Ez egy kőkemény erőedzés. Ráadásul közösen dolgozni valamin: igazi élvezet – és ez a lényeg.”

Hazel ehhez csak annyit tesz hozzá, hogy édesapjával dolgozni tényleg valódi öröm, és ha valakiben meg kell bízni és elhinni róla, hogy nem fogja leejteni, akkor ez az apja. „Mindig is apás lány voltam, a közös edzések azonban még inkább elmélyítették a kapcsolatunkat. Egy csomóan azt gondolják, ez szokatlan, vagy hogy egyenesen nem normális, de ez nem így van. Számunkra az egész csak egy nagyszerű szórakozás.”

Dave, aki civilben egy IKEA-hoz hasonló angol bútorlánc (B&Q) egyik áruházának csapatvezetője, több mint három éve döntött úgy, hogy elkezd rúdtáncolni, miután akkori barátnőjével együtt látták a tévében Bendy Kate produkcióját az angol Got to Dance műsorában.

Nem sokkal ezután Hazel, aki tengerbiológiát tanult Írországban, szintén elment élete első rúd órájára a barátaival, miután ez a fajta mozgásforma egyre népszerűbb lett arrafelé is.

Mikor Hazel hazatért Angliába, és kiderült, hogy édesapja is ugyanannak a szenvedélynek hódol, úgy döntöttek, összeállnak. Két rudat állítottak fel Swindonban, az otthonukban, és igyekeztek minél többet összejárni gyakorolni szabadidejükben.

Dave így emlékszik vissza a kezdetekre: „Úgy rémlik, kicsit meglepte és talán még sokkolta is a hír, hogy én is rúdtáncolok, de miután hazaköltözött, ő is jött az órákra.”

„Tudom, hogy nem ejthetem le Hazelt, különben megölne az anyja” – vallja be. „Mindig aggódom, amikor megcsúszik, és lélegzetvisszafojtva figyelem, mi fog történni, de szerencsére vannak finom jelzéseink, amivel ilyenkor a másik tudtára adjuk, hogy minden rendben van.”

Majd hozzáteszi, kezdenek egyre jobban belejönni.

„Mikor belevágtunk, azt gondoltuk, mi vagyunk az Egyesült Királyság egyetlen apa-lánya duója. Aztán ahogy kicsit jobban beleástuk magunkat a rudas közösségekbe, rájöttünk, hogy a világon is az egyetlen ilyen páros vagyunk.”

„Nem érdekel, mit gondolnak rólunk. 50 évesen is jó formában vagyok. Olyan izmokat fedeztem fel magamon, amiknek a létezéséről sem tudtam, és jól szórakozom. Sokkal több apának kellene rudaznia.”

A furcsa pár Frankenstein koreográfiájának egy részletét itt tekinthetitek meg, egy másik produkcióját pedig itt:

forrás és fotók: mirror.co.uk


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
AUG
26.

Három vagány rudas lány Londonban

Mertek nagyot álmodni, és világgá menni. Láttak, tanultak, tapasztaltak. Volt, aki maradt, más hazajött, azonban mindhárman sok-sok új tapasztalattal lettek gazdagabbak. Három magyar származású rúdtánc-oktatóval beszélgettünk, akik különböző okokból Londonban kötöttek ki. Tamás Andi riportja.


2017
JÚN
01.

„Mindig azt nézzük, hogy lehetne egy adott trükköt nehezebbé tenni”

Egyikük még a kéttannyelvű gimnázium padjait koptatja, másikuk pedig saját stúdiójában az ízületeit. Ami közös bennük, hogy mindketten megszállottak, és csakis a legjobbal érik be. Számtalan új duóelem fűződik a nevükhöz, a többszörös világbajnok, Rafaela Montanaro is rendszeresen lájkolja a posztjaikat. A jelenlegi magyar duóbajnokokkal, Makovinyi Tiffanyval és Kascsák Jenniferrel beszélgettünk szerdai pihenőnapjukon.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!