2016
JAN
03.

Hogyan válasszunk rúdstúdiót?

A nagy döntés megszületett: kipróbáljuk a rúdtáncot (vagy rúdfitneszt, kinek hogy tetszik). Következő kérdés: melyik stúdiót válasszuk? Egyáltalán, mi alapján döntsünk? Ebben igyekszünk most segítséget nyújtani, és adunk pár tippet is.

A választást számos tényező befolyásolhatja. Ezek közül a legfontosabbak az alábbiak:

 

1. Helyszín

Első kérdés nyilvánvalóan az, hogy hol van a közelünkben stúdió. Ezt könnyen kipipálhatjuk a Rúdvilág.hu stúdiókeresőjével, ahová elég csak a címünket beírni (pld. Hősök tere vagy Paks), és kereső alatt található térképen rögtön láthatók lesznek a feltételeknek megfelelő iskolák. Ha ilyen nincs, a térkép kicsinyítésével is megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső stúdiót, több találat esetén pedig nagyítással érhetjük el az egyes stúdiók adatait. Név, pontos cím, egyből hívható telefonszám, kattintható FB és Insta elérés, óratípusok… ezt mind egyből megtudjuk, ha az egeret a választott stúdiót jelölő kis pöttyre kattintunk.

 

2. Óratípusok

Mint említettük, az sem mellékes, milyen órákat és milyen elosztásban kínál az adott stúdió. Ha előre tudjuk, hogy nemcsak rudazni szeretnénk, hanem nyújtani is, vagy például csajosabb órákat is kipróbálnánk, akkor a stúdiókeresőben ezt is megtehetjük. Itt ugyanis nemcsak cím, hanem egyéb paraméterek alapján is tudunk szűrni, így például a gyerekünknek is kereshetünk junior órát, vagy magunknak olyan helyet, ahol van karika is, netán All You Can Move kártyával is fizethetünk. Akár mindezt egyszerre. Gyors, hatékony, egyszerű.

 

3. Ár

Sokak számára talán a legfontosabb szempont az, hogy mindez mennyibe kerül. Az egyes stúdiók honlapját meglátogatva azt tapasztaljuk, hogy az árak erősen szórhatnak (akár 1000-2500 Ft között is). Nyilván ebben az is közrejátszik, hogy az adott iskola a fővárosban vagy vidéken van. Ugyancsak fontos szempont, hogy mit kínál az adott stúdió felszereltségben, a tanárok képzettségét tekintve, illetve egyéb paraméterek mentén. A lényeg, hogy az ár önmagában nem irányadó! Járjunk alaposan utána, mielőtt pusztán ez alapján döntenénk! Számos stúdió kínál ingyenes vagy kedvezményes próbaórát (ez szintén a stúdiókeresőben szűrhető). Tájékozódjunk előzetesen, és éljünk a lehetőséggel! Nézzünk szét, mennyire tetszik a stúdió, mennyire szimpatikusak a tanárok és környezet!

 

4. Oktatók

Kezdő szinten még talán kevésbé, magasabb szinteken azonban igen meghatározó szempont az oktatók felkészültsége. Pedig ez kellene, hogy az egyik leglényegesebb legyen mind közül! Hiszen bármennyire is kezdők vagyunk, a rúd technikájának helyes elsajátításához nem elég a csinosnak látszó, jól felszerelt stúdió! Mivel ez a sport komolyabb sérülések veszélyét is magában hordozza (húzódások, esések), így csak megfelelő szakemberek vezetése mellett érdemes elkezdeni. A biztonság legyen az első! A hatályos jogi szabályozás szerint rúdoktatást egyébként is csak megfelelő képzettséggel rendelkező személy végezhet. Amennyiben fontos, hogy végig jó kezekben legyünk, ezt mindenképpen mérlegeljük a döntés során! Nem beszélve arról, hogy egy jól felkészült oktató mellett sokkal hamarabb tudjuk elsajátítani a trükköket is, így gyorsabban fogunk fejlődni.

 

5. Felszereltség

Nincs annál bosszantóbb, mintha már csinálnád az áhított trükköt, de hárman várnak rajtad kívül a rúdra. Vagy ha a sok lányra jutó egyetlen mosdóban folyton kifogy a WC-papír, netán koszosak/szagosak a matracok, nyáron nincs légkondi, szigszalaggal van összeragasztva a rúd az illesztéseknél vagy lerúgod a másik lányt a szomszéd rúdnál, miközben éppen egy forgást igyekszel kivitelezni… Sok helyen az órákra éppen a tumultus elkerülése érdekében már előzetesen be kell jelentkezni, így mindenki saját rúdon tud gyakorolni. Mielőtt bérletet vennénk valahová, érdemes körülnézni a választott stúdióban, hogy a saját igényeinknek mennyiben felel meg. Kezdők szempontjából a belmagasság, a vastag szivacs és a gyakorlási lehetőségek nyilván még kevésbé fontosak, később azonban ez is lényeges döntési szempont lehet.

 

+1 Hangulat

Nem utolsó szempont, hogy ha elkezdünk rudazni, egy közösséghez fogunk tartozni. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy ez a közösség milyen. Sok stúdió kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tanítványok ne csak az órákon, hanem azon kívül is jól érezzék magukat. Közös partik, órákon kívüli beülések, táborok, fotózás… csak egy pár lehetőség a sok közül. Éljetek vele!

 


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2017
AUG
02.

Pink Panther Pole Fitness Veresegyháza - új stúdió megnyitója

A veresegyházi Pink Panther Pole Fitness új helyre költözik, melynek megnyitója 2017. augusztus 7-én lesz!

Program:

18.00, 19.00 (rúd fitness óra kedvezményes 1500 Ft-os áron)

20.00-21.30: pole jam- tanítványok rögtönzött bemutatója A

A pole jam bulira a belépés díjtalan,de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni e-mailben vagy telefonon lehetséges a stúdió elérhetőségein.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!