2015
DEC
04.

“Mert helyrehozta azt, amit ők megpróbáltak tönkretenni…”

Nemrég forgattak egy nagyon jó kisfilmet olyan egyszerű, hétköznapi nőkről, akiknek mindennapi hobbija a rúdtánc. A ‘Why I dance?’ c. filmben saját tapasztalataikról és élményeikről meséltek, illetve arról, hogy miért választották ezt a műfajt.

Julia Roth, az egyik producer mesélt a projekt részleteiről a BuzzFeednek. Első körben arra kérték a videóban szereplő lányokat, hogy tartsanak maguk elé olyan feliratokat, amelyek kifejezik a mindennapi életben betöltött szerepüket. Kik is ők: barát, pszichológus, anya, tanár?

“Akármit is írtak magukról, az volt az ő személyes márkájuk. A nevük, a nemük, a szakmájuk, ahogyan mások látják őket. A rúd, illetve a rúdtánc pedig az ő saját, belső világuk” - magyarázza Julia.

Szerinte a rúdtáncot a mai napig gyakran azonosítják a sztriptízzel, amely pedig nem mindig helyénvaló. Sokakban még mindig az előítéletek dolgoznak. “Mi pedig le akarjuk rombolni ezeket az előítéleteket azokkal kapcsolatban, akik rúdtáncolnak” - teszi hozzá.

Julia egyébként maga is rúdtáncol. Elmondása szerint a kizárólag csak lányokkal készült felvételeken dolgozni a legtermékenyebb és legcsodálatosabb munka volt számára, amiben eddig valaha is részt vett. “Bármilyen korábbi aggályom - például hogy majd megy a cicáskodás meg a rivalizálás a lányok között - azonnal elillant.”

A lányok egy-egy felirattal a személyes okokat is felsorolták, hogy miért vágtak bele a rúdtáncba.

“Bennünket, nőket olyan gyakran elriasztanak attól, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Emlékszem, amikor a film vágója egy ponton megszólalt, hogy a nők között szinte valódi forradalomnak számít az, ha szeretik magukat. Ez a gondolat nagyon megfogott engem. Ez a film így, sok más mellett, a testünkhöz való viszonyunkról is szól. A küzdelemről azért, hogy elfogadjuk magunkat.”

“Elfogadod magad és tudod azt, hogy mennyit érsz, hogy szuper vagy - így kellene ennek lennie. Nem kéne, hogy ez valami sokkoló dolog legyen. Ez a normális.”

Ha Téged is érdekel, mit mondanak a lányok, nézd meg a videót itt!

(via BuzzFeed)

 

Szerző: HV


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2019
ÁPR
26.

„Amikor kilépsz a saját komfortzónádból, az az igaz”

Every dream begins with one step – mára ez lett Floch Detty, alias PoleBernadett szlogenje, aki még csak 22 éves, de már kétszeres junior rúdsport-világbajnok, kétszeres Pole Theatre Hungary Pro Comedy nyertes, és pár hete a Pole Theatre World versenyén is elhozta a Pro Comedy kategóriagyőzelmet. Bettivel a verseny előtt beszélgettünk.


2018
AUG
26.

Három vagány rudas lány Londonban

Mertek nagyot álmodni, és világgá menni. Láttak, tanultak, tapasztaltak. Volt, aki maradt, más hazajött, azonban mindhárman sok-sok új tapasztalattal lettek gazdagabbak. Három magyar származású rúdtánc-oktatóval beszélgettünk, akik különböző okokból Londonban kötöttek ki. Tamás Andi riportja.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!