2018
JÚL
22.

7 + 1 újdonság a rudas termékek világából

Azt hihetnénk, hogy lassan már nincs új a nap alatt, aztán csak csodálkozunk, hogy még mindig van tovább a rudas termékek világában is. Nézzünk kicsit körül, mik is a legfrissebb újítások a piacon!

1. Egy pillanat műve

Az, hogy a rúd fix és forgó üzemmódban is tud működni, manapság már alap. Na de ehhez még mindig csavarkulcsot kell használni… vagy mégsem? A gyorskattintós aljak megjelenésével ez a probléma is megszűnt, ugyanis ezeknek az aljaknak az esetében többé nincs szükség csavarkulcsra, akár koreográfia közben is könnyedén, szinte észrevétlenül átállíthatod a rudadat.

A forradalmi újítást az X-Pole mutatta be 2017 nyarán a Las Vegas-i Pole Expo-n, ami a rudas világ egyik legnagyobb rudas rendezvénye. Az apró eszköz tulajdonképpen olyan, mint egy gyűrű, és tényleg csak egy gyors mozdulat átállítani a rudat koreó közben. Idén márciusban aztán végre piacra is dobták a terméket, amely már meglévő X-Pole rudakhoz is rendelhető. Csakúgy, mint a LupitPole gyorskattintós alja, ami azonban egyelőre még csak a márka Pro (azaz méretre gyártott) rúdjaihoz vásárolható, azonban a cég ígérete szerint 2018 végétől már a Classic (azaz otthoni mobilrúd) szériához is külön kapható lesz. Jó hír ugyanakkor, hogy a LupitPole pódiumos rúdjaiban ez már alapfelszereltség (ilyeneket gyorskattintós rudakat használunk például a Rúdvilág Stúdióban is). Ugyanakkor az X-Pole csak év végétől fogja bevezetni ezt a technológiát a pódiumos rúdjaiban, a hírek szerint külön vásárolható extraként.

2. És ha nem vízszintes, vagy túl rövid?

Ha eddig azt hitted, hogy csak vízszintes plafonhoz lehet rudat illeszteni, akkor jöjjön a meglepetés hír: a LupitPole ferde-falsík illesztője 0-90 fok közötti szögben teszi lehetővé, hogy a rudadat bárhová beszereld. A tipikus balatoni nyaraló ferde tetős tetőtere is kiváló lehet mostantól arra, hogy nyáron is rudazz! Sőt, ha nem elég hosszú a rudad, arra is van most már megoldás: szintén a LupitPole külön trasszokat gyárt a probléma „áthidalására”, melyekhez biztonságosan illeszthetők a rudak (természetesen az egyébként is kapható toldókon túl).

3. Több helyet!

Stúdiók számára eddig problémát jelenthetett, hogy a rúd néha útban volt a teremben: így például jógaórák, erősítő / nyújtó vagy akrobatikus órák előtt mindig ki kellett őket szerelni, aztán vissza. Ennek az időigényes és fárasztó procedúrának a kiküszöbölésére többféle kreatív megoldás is született. Az egyik a GymPole és az X-Pole által is forgalmazott „felakasztható” rudak ötlete, melynek segítségével a rudakat a plafonra lehetett akasztani. Ehhez mindössze egyetlen létra kellett (meg jó nagy bizalom, hogy nem fog a fejünkre esni a rúd...). A másik ötlet pedig a LupitPole Pro rúdjainál bukkan fel, melyeket egy villás hegyű kiskocsival lehet kimozdítani a helyükről alig pár másodperc alatt, és visszahelyezni sem bonyolultabb aztán. Hasonló "kivehető" megoldást az X-Pole is kínál. Utóbbi otthon is előnyös lehet, ha például a rúd pont útban van a konyhában vagy a nappaliban. A legjobb az egészben, hogy egy ember akár egymaga is képes biztonságosan ki-be rakosgatni a rudat.

4. Ami tapad, az ragad

Az a hiedelem, hogy rudazni csak topban és rövidnadrágban lehet, rég nem állja meg a helyét. Elsőként a Paradise Chick dobta piacra a tapadós leggingseit, melyek futótűzként terjedtek el a világban, és a nagy sikerre tekintettel hamarosan megjelentek a tapadós felsők és tapadós combharisnyák is (utóbbiak az egzotikus stílus kedvelőinek), valamint más márkák is elkezdtek kísérletezni hasonló termékek gyártásával (pld. Okami). A tapadós ruházatok télen is jó szolgálatot tesznek, amikor igen nagy lelkierő kell ahhoz, hogy a hideg rúdra felmásszunk.

5. Végtelen variációs lehetőség

Egy valamirevaló rudasnak külön szekrénye van a rudas ruhák számára, ez tény. Az is tény, hogy még így is az az érzésünk van, hogy sosem elég, és amint valami új jelenik meg a piacon, az kell. Hogy több legyet is üthessünk egy csapásra, sok márka mostanában már nem szetteket gyárt, hanem egymással jól variálható darabokat, amiket saját ízlésünk szerint párosíthatunk. A mix & match trend mellett nagyon népszerűek újabban az önmagukban is variálható ruhák, így például a Wear Caroline Origami felsői vagy Suspender alsói, amik viselésekor tényleg szabadon kiélhetjük a fantáziánkat. Itt az idő kísérletezni! (A márka darabjai hamarosan nálunk is kaphatók lesznek!)

6. Egy csipetnyi elegancia

Ha tavaly a nude volt a középpontban, akkor idén a csipke, a bársony és az elegancia! Olyan anyagokból készülnek ruhák, amikre soha nem gondoltunk volna, és olyan igényességgel, hogy egyik-másik darab az edzőtermen kívül is megállja a helyét. Nem beszélve a szexi combfix vonalakról, amely szinte minden ruhán felfedezhetők. Elég csak a Luna Polewear body-jaira, a Wear Caroline Agent felsőjére vagy éppen a RAD Volcana szettjére gondolnunk. Igazi kézműves darabok, melyek fotózásra is tökéletes választásnak bizonyulnak!

7. Ki a szabadba!

Ha eddig hiányoltad a nyaralásod alatt a rudadat, mert ugye nehéz szállítani is, összeszerelni is, víz se mehet bele, nem egyenletes a talaj, stb., akkor most már erre is született megoldás! A GymPole forradalmian új termékkel rukkolt elő: a GymPole Active a kertbe, homokba, illetve - beton kivételével - szinte bármilyen puhább felületbe (még akár kavicsos talajba) is leszúrható rúdja 3 méter magas, és mindössze 20 kg, tehát teljes értékű rúdként tud funkcionálni! Alsó részét szabályosan a földbe kell csavarozni (ez a munka nehéz része, de hát mire valók a férfiak, nem?), aztán már kezdődhet is az élvezet! Ráadásul télen vagy rossz idő esetén elég csak a rudat kikapni a helyéről, az alja a hó alatt is alhat tavaszig, hiszen olyan anyagokból készült, amik mindezt kibírják. Ja, és a rúd maga a GymPole pódiumos rúdjával is kompatibilis, tehát elég csak egyszer megvenni a rudat, utána már minden mindennel passzol. Szintén hasonló konstrukcióban tervezte pódiumos rúdjait a The Pole olasz márka, mely olyan cserélhető rúdbetéteket talált ki, amik egyetlen mozdulattal kikaphatók a talapzatból, mégis biztonságosan használhatók.

+1 A fénykard, újraértelmezve

És nem hagyhatjuk ki összeállításunk végén a kedvencünket, a LED-es rudat, ami ugyan kereskedelmi forgalomban még nem kapható, azonban az idei év egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik. Mutatjuk is, hogy fest.

Szerző: VE


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2017
JÚN
01.

Pódiumos rúd bérlés!

Kiváló minőségű X-Stage Lite pódiumos rúd bérelhető fellépésekre, táborokra, akár egy napra is. Az X-Pole márka pódiumos króm 45 mm-es táncrúdja fix és forgó üzemmódban használható, 3 méter magas, rendkívül stabil, és könnyen szállítható (akár egy kocsi csomagtartójában is elfér). Rúdbérlés esetén érdeklődj az info@rudvilag.hu címen!


2016
MÁRC
10.

Teszteltük: LupitPole Classic rúd

A LupitPole egy szlovén cég, ami saját gyártóüzemmel is rendelkezik, és az utóbbi időben igen erőteljesen beszivárgott a rudas köztudatba azáltal, hogy számos verseny hivatalos rúdszponzoraként is feltűnt - így például nemrégiben az USA nemzeti bajnokságon, és lassan már hagyományosnak mondható módon a Rúdsport Magyar Bajnokságon is. Valamit tehát tudhatnak. Na, erre voltunk kíváncsiak mi is.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!