2016
MÁRC
07.

Teszteltük: Mighty Grip rudas "védőeszközök"

Ha meghalljuk a szót, hogy Mighty Grip, nyilván elsősorban a ziára asszociálunk, és csak másodsorban jut eszünkbe, hogy „ja igen, láttunk már olyan lábszárvédős rúdtörlő lányokat egy-egy versenyen”. Nos, most az is kiderül, hogy a cég ennél jóval többféle terméket gyárt, ami még hasznos lehet nekünk, rudasoknak.

Érkezett hozzánk mindenféle hasznos Mighty Grip „védőfelszerelés” a ShowGirl’s jóvoltából. Ezeket lelkesen ki is próbálta Deák Manyi, a 2013-as Miss Pole Dance Hungary győztese, aki maga is számos táncos rúdtánc órát tart, ahol a talajelemek igen nagy hangsúlyt kapnak. Ebből kifolyólag a térdek és egyéb ízületek bőrfelületei is könnyebben tudnak kopni, ha nincsenek kellőképpen védve.

A Mighty Grip pedig, ami Amerikában rendkívül nagy népszerűségnek örvend, éppen erre szakosodott. Rengetegféle bőr- és ízületvédő párnázott terméket gyárt, amivel kényelmesebbé (alkalmasint fájdalommentesebbé) tehetjük a gyakorlást.

Az első ilyen, amit teszteltünk, az a térdvédő volt, amiről azt tapasztaltuk, hogy kellően jól ki van párnázva, tehát jól védi a térdet, azonban méretben mindenképpen érdemes egy számmal nagyobbat választani, mert ketten próbáltuk Manyival, és mindkettőnknek szűk volt. Ezen túlmenően időnként érdemes feljebb huzigálni, mert nyilván mozgás közben le tud csúszni. Én személy szerint próbáltam nadrágra húzva is, és ott ugyanez a probléma nem állt fenn. (Természetesen hosszú szárú nadrágban meg rudazni nem lehet, úgyhogy előbb-utóbb dönteni kell…)

Következett a titokzatos combvédő. Ez legnagyobb meglepetésünkre szintén tapadt. Sőt, nemcsak ülő pózban tartott meg (és mint tudjuk, a pole sit gyakorlása során sok kezdő örülne, ha fent maradna a rúdon „csak úgy”), hanem hátradőlésben is. Viszont a combvédőt is után kell igazgatni.

A karvédő funkcióját sajnos nem sikerült megfejteni. Felkaron ugyanis ritkán tartjuk magunkat rudazás közben, sokkal inkább hónaljban vagy könyökben. Ez meg pont a kettő között van.

A lábszárvédőről már a bevezetőben írtunk. Ez különösen versenyeken nagy segítség, amikor már sokadjára kell felmászni a rúdra. Hiszen az ember lányának a bőre sem végtelen anyagból van, előbb-utóbb kisebesedik, és akkor már minden egyes mászás nagyon tud fájni. A lábszárvédőt tehát továbbra is melegen ajánljuk sérülések esetére, és persze versenyekre, profi rúdtörlő lányoknak.

Próbálgattuk még a lábszárvédő egy speciális változatát is: azt, amelyik úgy van kialakítva, hogy platformcipőre „csatolható”. Azon túlmenően, hogy más a célja, jelentősebb különbséget nem tapasztaltunk, a funkcióját ez is ugyanúgy ellátta.

Emellett kíváncsian nézegettük a kapott kesztyűket is. Az egyik lakkbetét nélküli volt, ez inkább izzadás ellen tehet jó szolgálatot, míg a másik, aminek a belső része lakkal volt bevonva, pont hogy a jobb tapadást biztosította. Ez utóbbiról ráadásul kiderült, hogy tényleg hihetetlenül jól tapad. Gyakorlatilag mindenkit felragaszt a rúdra.

Szintén a Showgirl’s-től érkezett még egy helyes kis pink tornazacskó jellegű dolog, amit Manyi rögtön fel is próbált, más egyéb szerzeményeivel egyetemben. Stílusosnak stílusos, de sajnos azt kellett megállapítanunk, hogy a rengeteg holmi egyidejű tárolására aligha alkalmas.

Összességében tehát mi a térdvédő és a lábszárvédőt tartottuk igazán hasznos dolognak, de természetesen egyéni ízlés (és bőrvastagság / tapadás) kérdése, kinek mi jön be.

Mindenesetre az biztosan jó hír, hogy a termékek már közvetlenül itthonról is beszerezhetők, méghozzá a Showgirl’s üzletéből. Címük: Budapest VIII. Baross u. 135/A belső udvar. Sőt, interneten is megrendelhetitek őket a webshopjukon keresztül: www.show-girls.hu

Az egyes termékek tesztjéről készült videónkat pedig itt tekinthetitek meg, a főszerepben Deák Manyival!

Köszönet a helyszínért a Dollhouse Buda stúdiójának.

Szerző: VE


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2018
JAN
22.

Teszteltük - Pole Move Box

Egy újabb ötletes kis rudas találmány, hogy még könnyebben menjenek a trükkök: bemutatjuk a Pole Move Box-ot, ahol az egyes elemek kártyákon szerepelnek, nehézségi fokok és típusok szerint. A Pole Move Boxot Sprenger Renáta Miriam, a Renomé Stúdió tulajdonosa tesztelte.

 

 


2016
MÁRC
10.

Teszteltük: LupitPole Classic rúd

A LupitPole egy szlovén cég, ami saját gyártóüzemmel is rendelkezik, és az utóbbi időben igen erőteljesen beszivárgott a rudas köztudatba azáltal, hogy számos verseny hivatalos rúdszponzoraként is feltűnt - így például nemrégiben az USA nemzeti bajnokságon, és lassan már hagyományosnak mondható módon a Rúdsport Magyar Bajnokságon is. Valamit tehát tudhatnak. Na, erre voltunk kíváncsiak mi is.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!