2017
JÚN
04.

Pole Theatre Greece – teltház, szájtátás, show a javából

Bár a helyszínt megtalálni nem volt könnyű feladat (konkrétan a sokpályás autóút másik felére át kellett volna születni), ám utána már tényleg csak az élvezet jutott. A zsűriben MacBookok, a színpadon profi műsorvezetés és ámulatba ejtő produkciók, még a semi-pro mezőnyben is. Összefoglaló a május 21-i Pole Theatre Greece-ről, a Pole Theatre versenyek görög állomásáról.

Most vasárnap zajlott a Pole Theatre Greece verseny Athénban, a Gianolo Színház Moulin Rouge-hoz hasonlatos épületében. A tömeg már jóval kezdés előtt gyülekezett, az előtérben számos színpadi smink vegyült az egyébként is igen élénk közönségbe. A verseny fő szponzora a szintén Görögországból származó RAD volt, a rúdtörlő lányok is a márka legújabb kollekciójában pompáztak a színpadon, aminek egyik különlegessége a körben RAD feliratú gumis combfix volt. Kell ennél jobb reklám?

A zsűriben Maddie Sparkle, Daria Che és Yvonne Smink foglaltak helyet. Daria, aki alig két hete a Pole Theatre Hungary versenyen is zsűrizett, a Pro mezőny elején tartott bemutatót. Előtte az ausztrál jogtulajdonos, Michelle Shimmy testvére, Maddie Sparkle őrjítette meg a közönséget enyhén pikáns előadásával, ami egyébként a görögök által generált atmoszférába tökéletesen beleillett.

Csakúgy, mint a vér profi és temperamentumos műsorvezető, Chilli Rox, aki bár folyamatosan ausztrál akcentussal hadart, igencsak élvezetes one man show-t nyomott, s önmagában is rendkívül feldobta az este hangulatát.

Az este egyébként itt is látványos nyitószámmal indult, amit szintén a RAD szponzorált. Érdekes felismerés volt, hogy a versenyzők jelentős része nagy rudas ruhamárkák szettjeiben indult. A bátrabbak néha felstrasszozták ezeket, ám igazi színpadi kosztümöket kevésbé láttunk. Mint ahogy férfiakat sem, a Pro Dramaban induló Evgenyij Greshilovon túl, aki viszont nemcsak a kategóriáját nyerte meg, hanem az egész mezőny abszolút nyertese is lett. Megállapíthatjuk tehát, hogy a férfiak arányaiban nem szerepeltek rosszul…

De a lányoknak sem volt miért szégyenkezniük. A semi-pro art kategória önmagában véve is hihetetlenül erős volt, és nemzetközi szinten mérve is csak a szánkat tátottuk, mind az ötletek, mind a trükkök terén. Cupgrip deadlift forgó rúdon, phoenix, meghökkentő dinamikus kombók és szokatlan zuhanások bőven szerepeltek a repertoáron. Emellett az is kiderült, hogy a görög lányok nem szégyenlősek, és igen erős a színpadi jelenlétük. Ha kell, depressziósan sikongatnak fejjel lefelé a forgó rúdon, ha kell, egyenesen a zsűri szemébe vagy a kamerába merednek, ha kell, szexisták, ha kell, önmagukat is kinevetve viccesek. És nem spórolnak a kellékekkel sem. Minderre pedig a közönség nagyon is vevő. Az Art kategóriában eleve nehéz lett volna dönteni az egykor ügyvédként praktizáló, kubai baseball sapkás lány napfényes hangulatot varázsoló koreója és a nőiességet ünneplő ősnő között. Végül utóbbi nyert.

A Comedyben volt Vadnyugat kaktuszokkal és egészen élethű lóval meg seriffel, Donald Trump egyik mondatát kifigurázó női nemi szerv, 12 fős nyugdíjas szanatóriumi csoport szexi nővérkékkel. Utóbbiak végül a semi-pro abszolút bajnokai is lettek.

A Dramaban Qing Dong, avagy az egyébként is ázsiai származású modern Mulan aratott, aki bár igen komolyat esett a rúdról, elszánt volt és fanatikus. És ez láthatóan mindent vitt. A Classique műfajban pedig igen hamar egyértelművé vált, hogy Alex Komolovának a Hattyúk tavára a könyvek felett görnyedő, majd besokalló lány koreográfiája lesz a befutó, aki már semi-pro szinten is rendkívül komoly szenzuális teljesítményt nyújtott a színpadon.

A Pro mezőny rögtön a semi-pro után indult, a 20 perces szünetben éppen csak egy kólára futotta, amiért viszont nem kellett messzire menni, hiszen a nézőtér végében volt a bár. Na, meg egy érdekes beszélgetésre a Drama kategória nyertesével, Qing Dong-gal, akit egyébként a magyar Sprenger Renáta is tanít Londonban.

Kicsi a világ. Pro Artban az álmatlanságot szimbolizáló Maro művésznévre hallgató előadása nyert, ami tényleg maradandó emlék marad minden szempontból, érdemes visszanézni a videóját.

Dramaban Greshilov szintén egy igen érdekes témát hozott, ami a hírekről és az olvasók valóság iránti fogékonyságának a hiányáról szól. Hatalmas ováció kísérte az előadását.

Comedyben egy trükkökben igen erős Barbie-sztori indult, valamint egy bombanő-alfahím románcnak indult, lebukással végződött történet, ami tényleg viccesre sikerült. A zsűrinek a versenyzők iránti szimpátiáját csak tovább fokozhatta az, hogy az előadás végén szereplő kislány a végén még a rúdon egy bicskát is produkált. Kiskutya és/vagy kisgyerek, régóta tudjuk, hogy tuti siker...

Végül a Classique: itt azért nagy harcok folytak a győzelemért. Rögtön a kategória elején azt az Anna Nikulinát láthattuk, aki itthon élő zenés produkciójával a Pole Theatre Hungary versenyen már egyszer teljesen levette a lábáról a zsűrit.

Őt követte Olga Spezia, 4 perc kőkemény, megállás nélküli egzotikus koreográfiájával, amit alig győzünk követni, majd Greshilov hitvese, Kira Noire (alias Maria Bogomolova), romantikus-egzotikus előadásával. Úgy tűnt, ilyenre senki nem számított. Trükkökben hihetetlenül erős, mégis gyönyörű és nőies produkciót láthattunk tőle.

Őt követte még két lány UV fényben és UV festékekkel, majd a tavalyi Pole Theatre Australia nyertese, Daphne Lux, tűzoltós témájú előadásával, aminek a végén szabályosan hűteni kellett a közönséget… Valószínűleg nem lehetett könnyű dönteni, ki legyen a nyertes. Végül Anna Nikulina vihette el a kategóriagyőztesnek járó címet, amin azért – később bevallotta, - maga is meglepődött, sőt, a képek tanúsága szerint el sem hitte.

Egy szó mint száz, fantasztikus versenynek lehettünk a tanúi, igazi sztárokkal, és hatalmas show-val. De hát a Pole Theatre-től, különösen Görögországban nem is vártunk mást.

Még több videó a versenyről itt, további képek pedig itt.

fotók: Rúdvilág

Szerző: VE


Hozzászólások


További kapcsolódó bejegyzések

2019
ÁPR
26.

„Amikor kilépsz a saját komfortzónádból, az az igaz”

Every dream begins with one step – mára ez lett Floch Detty, alias PoleBernadett szlogenje, aki még csak 22 éves, de már kétszeres junior rúdsport-világbajnok, kétszeres Pole Theatre Hungary Pro Comedy nyertes, és pár hete a Pole Theatre World versenyén is elhozta a Pro Comedy kategóriagyőzelmet. Bettivel a verseny előtt beszélgettünk.


2018
MÁJ
01.

Evgenyij Greshilov - Tricks and Transitions workshop

Evgenyij GRESHILOV workshop (2018. május 6. vasárnap)

13:30-15.00 Pole Tricks & Transitions (90 min) - Evgenyij legmenőbb kombói, sok-sok tippel

Helyszín: Rúdvilág Stúdió (1143 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

A workshopok ára: 1 workshop = 22 000 Ft (euróban is fizethető a lentiek szerint). Jelentkezni az http://poletheatrehungary.com/hu/workshop oldalon tudtok. A jelentkezés a workshop árának kifizetésével válik érvényessé.

1-2-3 fős magánórákra is van lehetőség, az árakról érdeklődj az info@poletheatrehungary.com címen!

- - -

Evgeny GRESHILOV workshop (6 May 2018 Sunday)

13:30-15.00 Pole Tricks & Transitions (90 min)

Venue: Rúdvilág Stúdió (1143 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Prices: 1 workshop = EUR 70

Privates and semi-privates are also available! Inquire by e-mail: info@poletheatrehungary.com


2018
JAN
19.

Filológia és rúdsport - interjú Olena Mininával

Eredeti végzettsége szerint zenész-filológus, és imád korcsolyázni. Mellesleg pedig a világ élmezőnyébe tartozik mind rúdsport, mind pole art terén. Kinézetre egy csendes szőke lány, de háromszor simán megcsinálja egymás után a human clock-ot forgó rúdon, nyújtott lábbal. Olena Mininával Tamás Andi készített interjút.


KATEGÓRIÁK

HÍREK »
SZTORIK »
RÚD+TE »
TIPPEK »

SZAVAZZ!

Te milyen ziát használsz?

iTac
Dry Hands
White Chalk
LupitPole párnácska
Dew Point
Váltogatom
Semmit
Nem tudom
Más

SZAVAZOK!

LEGNÉPSZERŰBB CIKKEK

ESEMÉNY NAPTÁR

ESEMÉNYEK

Facebook

Instagram

Kövess Instagrammon!

Értesülj elsőként!

Ha az elsők között szeretnél értesülni a legújabb rudas hírekről, iratkozz fel időszaki hírlevelünkre!

Küldj nekünk történetet!

Van olyan rudas híred vagy történeted, amit megosztanál? Küldd el az info@rudvilag.hu címre!